User Login    
 + Register
  • Main navigation
Login
Username:

Password:


Lost Password?

Register now!
Fast Search
Slow Search
Google Ad



Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



« 1 ... 4 5 6 (7) 8 9 10 ... 14 »


Re: LAGWAGON II the 1000 version... with no lag
No life (a.k.a. DattoMaster)
Joined:
2004/10/28 11:35
From Geelong, Vic
Group:
Registered Users
Posts: 6184
Offline
maybe it still had to much oil

Posted on: 2010/4/15 12:34
Transfer the post to other applications Transfer


Re: LAGWAGON II the 1000 version... with no lag
No life (a.k.a. DattoMaster)
Joined:
2004/4/15 3:25
From Melbourne Vic
Group:
Registered Users
Posts: 1664
Offline
i think we sufficiently dealt with the no oil thing.

i'm not sure why it failed but there were a few strange things. Timing was at around 34 degrees at this point which is a bit but not ridiculous. Fuel was at 12.5+- a little here and there and throttle was maybe 55% so it should not have been running lean or pinging.

the number four runner of the exhaust is purple, and always has been since the little run in it copped. so it is obviously pumping lots of heat out there but the middle two runners are sort of bronzed up and the number 1 cyl runner looks like it only ever got warm not hot. it did have a noise under light throttle that sounds like a bird chirping but i always assumed it was something air related.

i'll pull it out and pull it down and see what it shows i guess. it was always going to be freshened up with the BigE head and a bigger cam anyway :)

Posted on: 2010/4/16 4:40
_________________
CA18DET 1200 lagwagon retired
LAG510 - SR20DET 1600 sedan
1000 wagon daily - A series magic
Transfer the post to other applications Transfer


Re: LAGWAGON II the 1000 version... with no lag
Guest_
hopefully something like a bung ring from sitting around for 1 year

Posted on: 2010/4/16 4:54
Transfer the post to other applications Transfer


Re: LAGWAGON II the 1000 version... with no lag
Home away from home
Joined:
2008/8/29 3:06
From Sydney NSW
Group:
Registered Users
Posts: 514
Offline
Is that AF ratio always what you would expect from any well tuned engine? Even with high compression or different timing? Bird chirping does sounds like pre-ignition but im sure you may have recognised it if it was.

Posted on: 2010/4/16 5:42
Transfer the post to other applications Transfer


Re: LAGWAGON II the 1000 version... with no lag
No life (a.k.a. DattoMaster)
Joined:
2004/1/2 7:52
From Melbourne,Australia
Group:
Registered Users
Posts: 1315
Offline
No good mate you sounded pumped for camping tues night too lol. Im sure it will be back on the road sooner rather than later let me know if you need a hand.

Posted on: 2010/4/16 6:54
Transfer the post to other applications Transfer


Re: LAGWAGON II the 1000 version... with no lag
No life (a.k.a. DattoMaster)
Joined:
2003/11/28 9:12
From South Africa, Bloemfontein
Group:
Registered Users
Posts: 1469
Offline
LAGWAGON, can you give us more info on the setup of a A/F ratio meter that you installed in this car? This sounds very interesting and also good if you want to tune a fuel injected car on the go.

Posted on: 2010/4/16 7:51
_________________
1977 Datsun 1200GX
Transfer the post to other applications Transfer


Re: LAGWAGON II the 1000 version... with no lag
Home away from home
Joined:
2007/2/26 20:47
From Melbourne
Group:
Registered Users
Posts: 595
Offline
That sucks Leigh, Godspeed for a quick recovery.
On another note, im assuming you sorted out the scrubbing issue before you put the trailer on? ;)

Posted on: 2010/4/16 8:12
Transfer the post to other applications Transfer


Re: LAGWAGON II the 1000 version... with no lag
No life (a.k.a. DattoMaster)
Joined:
2004/4/15 3:25
From Melbourne Vic
Group:
Registered Users
Posts: 1664
Offline
The wideband a/f meter is a kit i bought years ago from a place called techedge. its a data logging kit with an led display but i just use the led guage display. i'm yet to use the data logging feature.

the wheels were cahnged for the trailer camping trip :)

I've been aiming to be in the high 12's under load so 12.5s should have been real safe. I'm going to get my injectors flowed and cleaned as number 3 cylinder is shot with detonation. thats one area i can rule out easily, im a bit puzzled as to why it would happen and without me hearing any of it! maybe the induction bark is too loud!

so far cyl 3 is detonated to buggery, the piston is stuffed but the head looks to be ok. It also blew the head gasket between cyl's 3 and 4.

i'll get some picks up when i get back home on sunday.

Posted on: 2010/4/17 0:42
_________________
CA18DET 1200 lagwagon retired
LAG510 - SR20DET 1600 sedan
1000 wagon daily - A series magic
Transfer the post to other applications Transfer


Re: LAGWAGON II the 1000 version... with no lag
No life (a.k.a. DattoMaster)
Joined:
2002/6/14 7:24
From Sydney
Group:
Registered Users
Posts: 2591
Offline
Thats a bit of bad luck Leigh, The car got you home though, didn't it? So technically it hasn't let you down yet haha.

I managed to cook the #4 piston on my track car several years ago, as a result of high RPM lean out. Since running A-series for a lot of years now, I have taken note that they typically run hottest in number 4 and progressively cooler in the adjacent cylinders towards the front. I would interested to know what happened to you engine. In your case I doubt its fuel lean out, as you running efi, but excessive heat and ign timing maybe the contributing factors.

Was the head gasket a quality item? I guess time will tell with your investigations.

For a bit of comedy value, this is a pic of the piston I killed in my A-series.

Open in new window


cheers
benny

Posted on: 2010/4/17 0:56
_________________

-----------------------------------------
1971 B110 Sedan GX Spec
1970 KB110 Coupe Track Car
1970 KB10 Coupe
-----------------------------------------
S13 caliper b...
Transfer the post to other applications Transfer


Re: LAGWAGON II the 1000 version... with no lag
No life (a.k.a. DattoMaster)
Joined:
2008/6/2 10:46
From hastings,vic
Group:
Registered Users
Posts: 1453
Offline
it wasent running lean on that piston???
cherping could of been air leak on that piston???head gasket leak??
my show up rich at senser, because its the mix of all four
need to check exhaust temps,make shure all temps are even
no good to here,NEXT.
thinking about tods 1000

Posted on: 2010/4/17 0:58
_________________
taking up room at home
3 now 2 1200 sedans,3 now 2 1200 coupes,3 now 2 1200 utes
1 1000 wagon,2 s13 silvia's,tranzit tray
hzj75 cruzer tray(for sale)
and allways changing
Transfer the post to other applications Transfer



« 1 ... 4 5 6 (7) 8 9 10 ... 14 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.

[Advanced Search]