User Login    
 + Register
  • Main navigation
Login
Username:

Password:


Lost Password?

Register now!
Fast Search
Slow Search
Google Ad



Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



« 1 ... 21 22 23 (24) 25 »


Re: DEMAC's 1200 UTE
Home away from home
Joined:
2003/11/27 13:29
From Melbourne
Group:
Registered Users
Posts: 745
Offline
Yeah why not.....as long as you follow the trend with huge KW mudflaps , exhaust stacks up through the rear tray, air horns on the roof and get yourself a truckers hat it'll be a winner

Posted on: 2014/12/31 5:09
Transfer the post to other applications Transfer


Re: DEMAC's 1200 UTE
Moderator
Joined:
2001/5/3 7:04
From Hawaii, USA
Group:
Registered Users
Contentmaster
Usermaster
Posts: 28927
Offline
haha

Posted on: 2014/12/31 8:46
Transfer the post to other applications Transfer


Re: DEMAC's 1200 UTE
Home away from home
Joined:
2012/2/13 1:54
From Mordialloc
Group:
Registered Users
Posts: 581
Offline
OH dear ! . Thats it your not allowed at the BBQ

Posted on: 2015/1/1 4:39
_________________
'79 B120 (TURBO EFI A15 + 60 ser.5spd )
'83 Clubman 7 with worked A15 + 63A 5spd
'73 1200 Coupe Mild A15 5spd lsd

keep it simple
Transfer the post to other applications Transfer


Re: DEMAC's 1200 UTE
No life (a.k.a. DattoMaster)
Joined:
2007/6/15 10:47
From MOOROODUC. Victoria
Group:
Registered Users
Posts: 1276
Offline
Strange hissing sound under the bonnet was the battery boiling.

Alternator was charging at over 18 volts with the terminals on and over 29 with terminals disconnected and car running (very rough)

what have ppl done recently - every where i turn these alternators are rare and cost over $450 new

Posted on: 4/19 10:07
_________________
Red 1200 Coupe
Blue 1200 Ute, CA18DE Auto (Silvia in disguise)
Green 1200 Sedan stock standard (Kermit)
Yella Terra Sedan shell in planning
Transfer the post to other applications Transfer


Re: DEMAC's 1200 UTE
Home away from home
Joined:
2009/4/30 7:57
From Adelaide
Group:
Registered Users
Posts: 989
Offline
That's not the alternator it's the regulator not working right (it is supposed to control the current through the rotor to regulate output voltage). Is it external reg or internal? I think I have a spare external one somewhere if you're not in a hurry (I'd have to find it first).

Posted on: 4/19 10:35
_________________
1200 Coupe A15E - ITB
Lamb Daiquiri - a man's cocktail!
Transfer the post to other applications Transfer


Re: DEMAC's 1200 UTE
No life (a.k.a. DattoMaster)
Joined:
2007/6/15 10:47
From MOOROODUC. Victoria
Group:
Registered Users
Posts: 1276
Offline
being the CA18 it has the reg in the alternator. i took it to an auto elec who also said that the wiring was also scorched so it's out with the whole thing - not taking the chance of repairing it an have another bit go.

Posted on: 4/19 11:09
_________________
Red 1200 Coupe
Blue 1200 Ute, CA18DE Auto (Silvia in disguise)
Green 1200 Sedan stock standard (Kermit)
Yella Terra Sedan shell in planning
Transfer the post to other applications Transfer


Re: DEMAC's 1200 UTE
Home away from home
Joined:
2012/2/13 1:54
From Mordialloc
Group:
Registered Users
Posts: 581
Offline
Must be the time for alternators to go. Mine just went in my SV6 Commonwhore wagon , bursons Quoted $1300 for a Genuine replacement of the 140amp unit that was on that model.
Ended up getting a non Genuine one for $360 from an Auto elec.

Posted on: 4/19 23:11
_________________
'79 B120 (TURBO EFI A15 + 60 ser.5spd )
'83 Clubman 7 with worked A15 + 63A 5spd
'73 1200 Coupe Mild A15 5spd lsd

keep it simple
Transfer the post to other applications Transfer


Re: DEMAC's 1200 UTE
No life (a.k.a. DattoMaster)
Joined:
2007/6/15 10:47
From MOOROODUC. Victoria
Group:
Registered Users
Posts: 1276
Offline
ordered one from the UK for $320 delivered

way better than $465 locally and will be on my door in a week

Posted on: 4/20 10:04
_________________
Red 1200 Coupe
Blue 1200 Ute, CA18DE Auto (Silvia in disguise)
Green 1200 Sedan stock standard (Kermit)
Yella Terra Sedan shell in planning
Transfer the post to other applications Transfer


Re: DEMAC's 1200 UTE
No life (a.k.a. DattoMaster)
Joined:
2007/6/15 10:47
From MOOROODUC. Victoria
Group:
Registered Users
Posts: 1276
Offline
Alternator arrived yesterday. In and charging at 14.4 volts.
I think the old one set off some electrical problems.
The windscreen wipers won't turn off until they blow a fuse.
I can't get it out of park by putting my foot on the brake.

I hate electics

Posted on: 4/25 8:43
_________________
Red 1200 Coupe
Blue 1200 Ute, CA18DE Auto (Silvia in disguise)
Green 1200 Sedan stock standard (Kermit)
Yella Terra Sedan shell in planning
Transfer the post to other applications Transfer


Re: DEMAC's 1200 UTE
No life (a.k.a. DattoMaster)
Joined:
2007/6/15 10:47
From MOOROODUC. Victoria
Group:
Registered Users
Posts: 1276
Offline
Fixed the wipers always on problem .... Replaced the control box - it must have been fried when the alternator was putting out 29 volts.

Still can't get it out of park without pushing the manual release thing in front of the shift stick. Normally it releases when you put your foot on the brake.
Also the Cruise control stopped working
and one of the fuses keeps blowing but the wiring colour doesnt match the S13 manual
I am thinking that the control boxes all got a voltage hit

did I mention I hate electrics?

Posted on: 4/29 9:11
_________________
Red 1200 Coupe
Blue 1200 Ute, CA18DE Auto (Silvia in disguise)
Green 1200 Sedan stock standard (Kermit)
Yella Terra Sedan shell in planning
Transfer the post to other applications Transfer



« 1 ... 21 22 23 (24) 25 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.

[Advanced Search]